CBD Meduoliai Receptas
Kalėdų klasika jau tapę kalėdiniai meduoliai, čia pateikiami su CBD, kad kalėdų patiekalai suteiktų tiek ramybės, tiek ir sotumo jausmą. Paruošėme kalėdinių meduolių receptą, kuris leis praleisti mažai laiko virtuvėje, tačiau jūsų skrandis tikrai liks nustebęs.
Trukmė: 20-30 min.
Porcija: 4 žmonės.
CBD Pasaulis įvertinimas: ★★★★★
INGRIDIENTAI:
100 g Sviestas
180 ml Medus
250 g Kvietiniai miltai
100 g Migdolų miltai
2 Valgomieji šaukštai cukraus pudros
1 Arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
150 g Juodasis šokoladas
2 Valgomieji šaukštai kokosų aliejaus
1 Nutarkuota citrinos žievelė
1 Arbatinis šaukštelis cinamono
1 Arbatinis šaukštelis maltų imbiero prieskonių
1 Arbatinis šaukštelis maltų Kardamono prieskonių
1 Arbatinis šaukštelis maltų muskato prieskonių
1 Arbatinis šaukštelis juodųjų pipirų smulkiai maltų
4 ml CBD Pasaulis pilno spektro aliejus 10%
INSTRUKCIJOS:
1. Nedideliame puode kaitiname medų ir sviestą ant mažos ugnies kol viskas ištirps, pastoviai maišome ir neleidžiame užvirti. Ištirpus medui ir sviestui, puodą nukelkite nuo ugnies
2. Giliame dubenyje sumaišome abiejų rūšių miltus (kvietinius ir migdolų), prieskonius (imbierą, kardamoną, muskatą ir juoduosius pipirus), kepimo miltelius ir nutarkuotą citrinos žievelę
3. Ištirpintą medų ir sviestą supilame į tą patį dubenį, į kurį subėrėme miltus, prieskonius ir kepimo miltelius. Įlašiname CBD Aliejų ir viską gerai sumaišome
4. Tešla bus pakankamai minkšta. Ją apdengiame maistine plėvele ir įdedame 1-2 valandoms į šaldytuvą
5. Tešlai atšalus, formuojame meduolius. Rankomis suformuojame 2,5–3 cm skersmens rutuliukus (formas galite pasirinkti individualiai), šiek tiek juos paspausdami, dėliojame ant kepimo popieriumi išklotos skardos
6. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių ir kepame meduolius apie 12–15 min. Baigus kepti, ištraukiame ir leidžiame meduoliams pilnai atvėsti
7. Kol meduoliai vėsta, pasigaminame šokoladinį glajų:
Į nedidelį metalinį puodelį ar dubenėlį sulaužome šokoladą ir pakaitiname virš garų ar įstatę į puodą su karštu vandeniu. Šokoladui pilnai ištirpus, įpilame kokosų aliejų ir išmaišome
8. Meduoliams pilnai atvėsus, kiekvieną jų, plokščiąją puse, pamerkite į šokolado glajų, tuomet sausainius apverskite glajumi ir palaukite kol sustings.
Skanaus!